Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Güven Endeksi Değerlendirmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finansal Hizmetler İstatistikleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından finansal sektörde faaliyet gösteren kuruluşların yanıtlarının ağırlıklandırılarak toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına göre, nisan ayına ilişkin Finansal Hizmetler Güven Endeksi 157,4 seviyesine yükselerek önceki aya göre 3,8 puan arttı.

Ankete katılan kuruluşların iş durumu, hizmetlere olan talep ve istihdam beklentileri incelendiğinde, son üç ayda iş durumunda iyileşme ve hizmet talebinde artış olduğu belirlenirken, gelecek üç ayda hizmet talebinde azalma beklentisi gözlemlendi.

Güven Endeksi Değerlendirmesi

2024 yılı nisan ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflandırmasına göre “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründe güven endeksleri alt sektörler bazında değerlendirildi. “64-Finansal Hizmet Faaliyetleri”, “65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları” ve “66- Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler” sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 3,4, 4,4 ve 34,2 puanlık artış yaşandı.

Bu verilere dayanarak, finansal hizmetler sektöründe güvenin arttığı ve gelecek dönemlerde pozitif beklentilerin devam ettiği görülmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Güven Endeksi Değerlendirmesi
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

HepFinans - Düşük kredi, Uygun banka! ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşünceleriniz bizim için önemli, lütfen yorum yapın.x