1. Haberler
  2. Borsa Haberleri
  3. 2024 Model Spekülatif Yatırım Hayal Kırıklığı Yarattı

2024 Model Spekülatif Yatırım Hayal Kırıklığı Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılında GameStop ve diğer spekülatif hisse senetler rallisinde adından sıklıkla söz ettiren sosyal medya fenomeni Roaring Kitty borsalara geri döndü. Ünlü sosyal medya fenomeninin dönüşü açığa satış sıkıştırması çılgınlığının da borsalara geri döneceğine dair perakende yatırımcı heyecanını tetikledi.

Roaring Kitty Efsanesi: Yeniden Mi Başlıyor?

Roaring Kitty’nin 13-17 Mayıs haftasında GameStop, AMC, BlackBerry ve diğer şirketlerin hisselerini körükleyerek yükseltmesi, meme hisseleri rallisine inananları heyecanlandırdı. Ancak, bu rallinin 2021’deki gibi büyük bir etki yaratmadığı görülmektedir.

Hedge Fonları ve Açığa Satış

Goldman Sachs verilerine göre hedge fonları tarafından en çok açığa satış yapılan hisselerden oluşan sepet son haftalarda %25 yükseldi. Ancak, bu durum 2021’deki büyük sıkıştırma etkisini göstermemektedir. Ayrıca, hedge fonlarının diğer yüksek performans gösteren hisselerdeki uzun vadeli pozisyonları da dikkat çekmektedir.

Perakende Yatırımcıların Stratejileri

Fortune’un haberine göre, perakende yatırımcıların çoğunluğu önemli finansal hedeflere ulaşmak için yatırım yapmaktadır. Emekli olma, gelecek nesillere destek, acil durum fonu oluşturma gibi hedefler için tasarruf eden yatırımcılar doğru stratejilerle ilerlemelidir. Sosyal medyadan gelen tavsiyeler ve spekülatif yatırımlar, yatırımcıları riske sokabilir.

Perakende yatırımcıların yatırım yaparken amacına uygun stratejiler belirlemesi ve finansal hedeflerine odaklanması, uzun vadede başarılı olmalarını sağlayacaktır.

2024 Model Spekülatif Yatırım Hayal Kırıklığı Yarattı
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

HepFinans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!