Ev Hanımına Kredi Veren Bankalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışmadığı için herhangi bir maddi desteği bulunmayan fakat maddi gereksinimlerini karşılamak zorunda olan ev hanımlarının da belli şartları yerine getirmeleri durumunda, kredi kullanma hakları bulunmaktadır.

Ev Hanımları Kredi Kullanabilir Mi?
Ev hanımlarının kredi kullanma hakkı, birkaç banka dışındaki bankalar için bulunmamaktadır. Ancak gerekli şartları yerine getirebilen ev hanımları için kredi kullanma şansı bulunmaktadır. Eğer ev hanımlarının kendilerine ait bir kira geliri bulunuyorsa ya da kredi için teminat gösterebileceği bir gayrimenkulü bulunuyorsa, ihtiyaçları doğrultusunda kredi kullanma hakkına sahiptirler. Bu seçeneklerinin haricinde, düzenli bir ek gelir ya da gelire sahip olan ev hanımlarının da kredi talebinde bulunma hakkı vardır. Ancak her ihtimalde, ev hanımlarına kredi vermeyi riskli bulan bankaların bu kredi başvurularını kabul etmemek gibi bir haklarının mevcut olduğu da unutulmamalıdır.

Ev Hanımlarının İpotek ya da Kefil ile Kredi Başvurusu Yapması Yeterli Midir?
Ev hanımlarına ipotekli kredi verilmesi, herhangi bir gelir ve teminat gösterilemeyen kredi başvurularına oranla, bankalar tarafından daha fazla tercih edilmekte olan bir durumdur. Herhangi bir teminat gösteremeyen ya da bir geliri bulunmayan ev hanımlarının kredi başvurularını kabul etmeyen bankaların, ev hanımları tarafından sunulan ek teminatlar neticesinde kredi başvurularını onaylama ihtimalleri daha artmaktadır. Ayrıca kredi talebinin bankalar tarafından onaylanma ihtimalinin artması için, başvuruda bulunan ev hanımlarının SGK’lı olması gerektiği de unutulmamalıdır. SGK’sı olmayan ev hanımlarının, kefil ya da teminat gösterdikleri kredi başvurularının kabul edilme oranı azalmaktadır.

Ev Hanımlarının Kredi Alabilmesi İçin SGK’lı Olarak Ne Kadar Çalışması Gerekir?
Ev hanımlarında aranan SGK şartı, her bankaya göre farklı sürelerde aransa da genel olarak aranmakta olan süre; son işyerinde 3 ay boyunca SGK’lı olarak çalışılmak üzere, toplamda 12 ay olarak belirtilmiştir. Bunun haricinde en son çalışılmış olan işyeri için en az 6 aylık SGK talep eden bankaların da bulunmasının yanında, devler memuru olarak işe başlamış olan ev hanımları için herhangi bir SGK süresi aranmamaktadır.

Ev Hanımlarının Kredi Alması İçin Gerekli Belgeler
Ev hanımlarının kredi başvurusu yapabilmeleri için tamamlamaları gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Kredi talebinde bankalar tarafından istenen evraklar şu şekilde belirtilmektedir:

  • Kredi talep eden kişinin kimlik kartı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Kişinin ikamet ettiği adrese ait son 3 aylık faturalar
  • Gelir belgesi ya da kira belgesi
  • Emekliler için emekli hesap cüzdanı
  • Çiftçiler için ÇKS belgesi
  • Ev hanımının düzenli geliri yoksa eşine ait maaş bordrosu
  • İpotek için gayrimenkul tapusu
  • Gerekli durumlarda kefile ait belgeler
  • Kefil için; kimlik belgesi fotokopisi, gelir belgesi, ikametgâh belgesi

Ziraat Bankası Ev Hanımlarına Kredi Detayları


Ziraat Bankası ev hanımlarına kredi
vermenin yanında, kredinin alınması için birçok konuda da tolerans tanımaktadır. Ziraat Bankası’nın ev hanımları için vermekte olduğu kredilerin genelinde, düşük faiz oranları ve uzun vade seçenekleri bulunmaktadır. Ev hanımlarına özel birçok kredi kampanyası oluşturmakta olan Ziraat Bankası’nın, ev hanımlarına vermekte olduğu kredinin detayları ve şartları şu şekilde belirtilmektedir:

  • Ziraat Bankası tarafından ev hanımlarına verilmekte olan kredilerin üst limiti 100.000 TL olarak belirtilmektedir.
  • Verilen kredi için daima sabit faiz sistemi uygulanmakta olup, belirlenen faiz oranı %2,35’dir.
  • Ziraat Bankası diğer bankalardan farklı olarak, düşük miktardaki krediler için ev hanımlarından herhangi bir gelir belgesi talep edilmemektedir.
  • Ziraat Bankası’nın aktif müşterilerinin anında kredi çekme hakkı bulunmaktayken, müşteri olmayan kişilerin de hızlı bir şekilde kredi talebinde bulunma imkanları bulunmaktadır.
  • Ziraat Bankası’nın ev hanımları için vermekte olduğu kredilere başvurmak için; internet şubesi, SMS, mobil şube ve Ziraat Bankası şubeleri kullanılabilir.

Web sitesi: https://www.ziraatbank.com.tr/tr

Halkbank Ev Hanımlarına Kredi Detayları

Halkbank ev hanımlarına kredi imkanı sunan devlet bankalarından bir tanesidir. Halkbank’ın ev hanımları için vermekte olduğu kredi türü “Özel Kredi” kategorisinde değerlendirilmektedir. Ev hanımlarının ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla kendilerine kredi imkanı sağlayan Halkbank, alınacak kredileri 10.000 TL ve15.000 TL olarak iki ayrı gruba ayırmaktadır. Halkbank’ın oldukça düşük faiz ve uzun vade fırsatlarıyla ev hanımlarına vermekte olduğu kredi hakkındaki tüm detaylar şu şekilde belirtilmektedir:

  • Alınmakta olan krediler için 36 aya kadar vade seçeneği sunulmaktadır.
  • Alınan krediler için sabit faiz sistemi uygulanmaktadır.
  • 10 bin TL’lik krediler için talep edilmekte olan faiz oranı %2,66 iken, talep edilen tahsis ücreti 52,50 TL olarak belirlenmiştir.
  • 15 bin TL’lik krediler için talep edilmekte olan faiz oranı %2,66 iken, bu kredi için alınmakta olan tahsis ücreti 78,75 TL olarak belirlenmiştir.
  • Krediler için yapılan başvurunun sonuçları, aynı gün ev hanımlarına iletilmektedir.
  • Ev hanımlarına verilmekte olan krediye başvurmak için; web sitesi, SMS, müşteri hizmetleri, mobil şube ve Halkbank şubeleri kullanılabilmektedir.

Web sitesi: https://www.halkbank.com.tr/

İş Bankası Ev Hanımlarına İhtiyaç Kredisi Detayları

İş Bankası ev hanımlarına kredi verirken, herhangi bir gelir belgesi talep etmemektedir. İhtiyaç kredisine başvurmak isteyen ev hanımlarının herhangi bir kira geliri bulunuyorsa ya da nafaka, sosyal destek gibi herhangi bir yardım alıyor olmaları yeterlidir. Bu türdeki gelirlerden herhangi birisine sahip olan ve bu gelirlerini kanıtlayabilen tüm ev hanımlarının, İş Bankası’nın sunmakta olduğu ihtiyaç kredisine başvurma hakkı bulunmaktadır. Ancak bu kişilerin üzerlerine kayıtlı bulunan bir gayrimenkulü teminat göstermesi ve bir kişinin kendilerine kefil olduğunu beyan etmeleri gerekmektedir. Kefil gösterilen kişinin kara listede yer almaması durumunda, 60 aya kadar çıkan vade seçenekleriyle kredi alma imkanı bulunmaktadır. İş Bankası’nın ev hanımlarına sunmuş olduğu kredi hizmetinden faydalanmak isteyen kişiler www.isbank.com.tr adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

İNG Bank Ev Hanımlarına Kredi Detayları

İNG Bank ev hanımları için kredi verirken, vermiş olduğu kredinin 60 aya varan vadelerle geri ödenmesi imkanını sunmaktadır. Başvuru için her bankanın istemekte olduğu standart koşulları talep etmekte olan İNG Bank, kredi için oldukça düşük faizler talep etmektedir. Gerekli şartlara sahip olan ve talep edilen kredi belgelerini tamamlayan tüm ev hanımları, ön başvuru için İNG Bank şubelerine gitmeli ya da internet şubesini kullanmaları gerekmektedir. Başvurusu onaylanan ev hanımlarının krediyi alabilmeleri için, banka şubesine gidip bir imza atmaları yeterli olmaktadır.

Web sitesi: https://www.ing.com.tr/

Denizbank Ev Hanımlarına Kredi Detayları

Denizbank ev hanımı kredisi ile devlet bankalarından sonra, hükümetin projeleri için en fazla destek sağlamakta olan banka olarak bilinmektedir. Tüm bankaların talep etmekte olduğu şart ve evraklarla ev hanımlarına kredi vermekte olan Denizbank, kredi için oldukça fazla kolaylık sağlamak ve ev hanımlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaktadır. Denizbank’ın ev hanımlarının kredi çekebilmesi amacıyla hazırlamış olduğu iki ayrı kampanya bulunmaktadır ve şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Ev hanımlarına özel altın günü kampanyası
  • Ev hanımlarına mevduat biriken hesap kampanyası

Bu iki kampanyadan bir tanesinin tercih edilmesinin ardından, ev hanımlarının kredi başvurusunda bulunma hakları mevcuttur.

Web sitesi: https://www.denizbank.com/

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ev Hanımına Kredi Veren Bankalar
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

HepFinans - Düşük kredi, Uygun banka! ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşünceleriniz bizim için önemli, lütfen yorum yapın.x