Bankacılık Sektöründe Kredi Hacmi ve Mevduatlar Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık Sektöründe Kredi Hacmi Arttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 9 Nisan itibarıyla bankacılık sektörünün kredi hacmi 12 milyar 787 milyon lira artarak 12 trilyon 897 milyar 246 milyon liraya yükseldi. Bu dönemde tüketici kredilerindeki büyüme yüzde 34,1’den yüzde 28,3’e gerilerken ticari kredilerdeki hacim ise artarak yüzde 24,8’den yüzde 29,6’ya yükseldi.

Mevduatlar Artış Gösterdi

Bankacılık sektöründe toplam mevduat da geçen hafta 185 milyar 303 milyon lira artarak 15 trilyon 594 milyar 563 milyon liraya yükseldi. Bu durum, sektördeki likiditenin arttığını ve bankaların daha fazla fon sağladığını göstermektedir.

Tüketici Kredileri ve Kredi Kartı Alacakları

Tüketici Kredileri ve Kredi Kartı Alacakları

Tüketici kredilerinin toplam tutarı 1 trilyon 617,1 milyar liraya ulaşarak artış gösterdi. Bu kredilerin büyük bir kısmı konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinden oluşmaktadır. Ayrıca, bankaların bireysel kredi kartı alacakları da artarak 1 trilyon 407 milyar 257 milyon liraya çıktı. Bu durum, tüketicilerin kartlı ödemelerdeki artışı ve kredi kartı kullanımının yaygınlığını göstermektedir.

Not: Bankacılık sektöründeki veriler sürekli değişebilmektedir. Son güncellemeler için resmi kaynaklara başvurulması önerilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bankacılık Sektöründe Kredi Hacmi ve Mevduatlar Artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

HepFinans - Düşük kredi, Uygun banka! ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşünceleriniz bizim için önemli, lütfen yorum yapın.x