2018 kentsel dönüşüm kira yardımı belli oldu

2018 kentsel dönüşüm kira yardımı belli oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından edinilen bilgiye göre 2018 yılı kentsel dönüşüm kira yardım miktarı belli oldu. Riskli alanların ve riskli yapıların kentsel dönüşüm kapsamı altında güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla 31 Aralık 2012’de çıkarılan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, riskli yapı olarak tespiti yapılan yapılardan tahliye edilen hak sahiplerine yapılacak kira yardımları TÜFE oranlarına göre artırıldı.

Bu şartlarda yapılan artış illere göre değişiklik gösterirken kira yardımları en yüksek 960 lira, en düşük 595 lira olarak belirlendi.

Kendi ilinizi listede bulabilmek için ctrl+f tuşuna basarak sayfada arama yapabilirsiniz.

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis’te kentsel dönüşüm kira bedeli 595 lira oldu. Bu şehirlerde yaşayan sınırlı ayni hak sahiplerine bir seferliğe mahsus olmak kaydıyla 2975 lira, kiracılara ise 1190 lira ödenecek.

Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce’de ise kentsel dönüşüm kira yardımı 675 lira oldu. Kiracılara bir kez olmak üzere 1350 lira, sınırlı ayni hak sahiplerine de 3375 lira verilecek.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale’de ise kentsel dönüşüm kira yardımı 755 lira oldu. Bu şehirlerde kiracılara bir kez olmak üzere 1510 lira, ayni hak sahiplerine şse 3775 lira ödeme yapılacak.

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van’da kentsel dönüşüm kira yardımı 830 lira olarak belirlendi. Bir seferliğe mahsus kiracılara 1660 lira, ayni hak sahiplerine 4150 lira ödenecek.

Adana, Antalya, Bursa ve Konya’da 905 lira olarak belirlenen kentsel dönüşüm yardımı dışında bir seferliğe mahsus kiracılara 1810 lira, sınırlı hak sahiplerine ise 4525 lira ödenecek.

Kentsel dönüşüm kira yardımının en yüksek olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde ise yardım miktarı 860 liradan 960 liraya yükseldi. Bu şehirlerdeki kiracılara tek sefer olmak kaydıyla 1920 lira, ayni hak sahiplerine de 4800 lira ödeneceği kaydedildi.

Kira yardımı alma şartları nelerdir?

18 – 36 ay boyunca ödenen Kentsel dönüşüm kira yardımı alabilmek için kanuna göre riskli bir binada en az 1 yıl kiracı olarak oturmuş olmak gerekiyor.

Kira yardımı ne zaman başlıyor?

Riskli olarak belirlenen bina için çıkarılan “Deprem Risk Raporu” bakanlık tarafından onaylandığında, kira yardımı için başvuru yapılabiliyor.

İl Müdürlüğü’ne yapılan kira yardımı başvurusu onaylandıktan sonra hem taşınma yardımı alınabiliyor hem de kira yardımları ödenmeye başlıyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay ödeniyor?

Riskli alan dışındaki riskli yapılarda 18 ay kentsel dönüşüm kira yardımı ödenirken, kanun kapsamında kamulaştırılan alanlarda bu süre 5 ay olarak ödenecek.

Riskli alanlarda yapılan kentsel dönüşüm yardım süresi ise 36 ayı geçmemek kaydıyla ilgililerce belirlenebiliyor.

Kira yardımı ayın hangi gününde yatıyor?

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kira talebi için başvuruda bulunanların dosyası incelenip onaylandıktan sonra her ayın 15’inden itibaren ödemeleri yapılmaktadır.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
2018 kentsel dönüşüm kira yardımı belli oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

HepFinans - Düşük kredi, Uygun banka! ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşünceleriniz bizim için önemli, lütfen yorum yapın.x