2024 Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu Raporu Analizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu Raporuna Göre 2024 Analizi

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’nun (GECF) 2024 yılına ilişkin yıllık doğalgaz raporuna göre, bu yıl 15 milyon tonluk sıvılaştırma kapasitesinin devreye girmesi beklenmektedir. Özellikle Rusya, ABD, Senegal, Meksika ve Kongo gibi ülkelerin katkılarıyla sıvılaştırma kapasitesinde artış yaşanması öngörülmektedir.

LNG Piyasasında Beklenen Gelişmeler

Raporda belirtildiğine göre, 2025’e kadar devreye alınması planlanan sıvılaştırma kapasitesinin yıllık 53 milyon ton artması beklenmektedir. Bu durumun LNG piyasasında orta vadeli bir arz fazlasına yol açabileceği vurgulanmıştır. Geçen yılın verilerine göre, yeni sıvılaştırma kapasitesine yönelik nihai yatırım kararlarında artış yaşanmış ve 2022’ye kıyasla %28’lik bir artış gözlemlenmiştir.

Küresel Doğalgaz Sıvılaştırma Kapasitesi ve İhracat Analizi

Geçen yılın verilerine göre, toplam 410 milyon ton LNG ihracatı gerçekleşmiştir. En fazla LNG ihraç eden ülkeler arasında ABD, Katar, Avustralya ve Rusya öne çıkmaktadır. Küresel doğalgaz sıvılaştırma kapasitesi 2023 sonu itibarıyla 490 milyon ton olmuş ve kapasitenin %83’ü kullanılmıştır. İnşa edilecek yeni kapasitelerin kullanım oranı dikkate alındığında, arz fazlasının oluşabileceği öngörülmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
2024 Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu Raporu Analizi
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

HepFinans - Düşük kredi, Uygun banka! ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşünceleriniz bizim için önemli, lütfen yorum yapın.x