1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu Hafta 7 Başlıkta Neler Oldu?

Bu Hafta 7 Başlıkta Neler Oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCMB Faiz Kararını Korudu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini ikinci kez üst üste sabit tuttu. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) bir haftalık repo faizini Nisan ayının ardından Mayıs’ta da yüzde 50 seviyesinde bıraktı. Karar metninde sistemde oluşan likidite fazlasını sterilize etmek için ilave adımlar atılacağı belirtildi.

Fed Tutanaklarından Çıkanlar

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları, enflasyon endişeleri ve para politikasında sıkılaşma olasılığına yönelik ipuçları içeriyordu. Tutanaklarda ayrıca bilanço küçültme hızına dair de mesajlar verildi.

Çin Merkez Bankası Gösterge Faiz Oranlarını Sabit Tutuyor

Çin Merkez Bankası, bir ve beş yıllık gösterge kredi faiz oranlarını sabit tutarak ekonomik istikrarı korumaya odaklanıyor. Bu karar, ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşti.

Euro Bölgesi’nde İyimserlik Artıyor

Geçen yılın ikinci yarısında yaşanan durgunluktan sonra Euro Bölgesi’nde ekonomik toparlanma belirtileri görülüyor. Özel sektör ticari faaliyeti, son bir yılın en yüksek seviyesine ulaşarak büyümenin devam edeceğine işaret ediyor.

Haftanın diğer ekonomik gelişmelerine göre Japonya’da enflasyonun yavaşladığı, ABD’de ikinci el konut satışlarının gerilediği ve işsizlik maaşı başvurularının düştüğü görüldü.

  • Japonya’da enflasyon Mart ayına göre yavaşlayarak %2,5 oldu.
  • ABD’de ikinci el konut satışları Nisan ayında %1,9 azalarak 4,14 milyona geriledi.
  • ABD’de işsizlik maaşı başvuruları ise önceki haftaya göre 8 bin kişi azalarak 215 bine indi.
Bu Hafta 7 Başlıkta Neler Oldu?
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

HepFinans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!