Küresel Borsaların Durumu ve Artık Mevsimsellik Etkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel Borsaların Durumu

Küresel borsalar, zorlu bir nisan ayının ardından toparlanma işaretleri gösteriyor. ABD borsaları, 12 Nisan’dan bu yana ilk defa 50 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkarak yükselişe geçti. Wall Street endeksleri de salı günü açılış rakamları itibariyle yükselişini sürdürüyor.

MarketWatch’un haberine göre, ABD ekonomisinin yavaşladığına işaret eden istihdam verileri ralliyi etkiledi. Nisan ayı tarım dışı istihdam rakamlarının açıklanmasının ardından 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinde düşüş yaşandı. Morgan Stanley Sabit Gelir Birimi stratejistleri ise yatırımcıları “artık mevsimsellik” konusunda uyarıyor.

Artık Mevsimsellik ve Piyasalar

Stratejistler, ABD kamu istatistik birimlerinden gelen verilerdeki mevsimsel düzenlemelerin uygun bir şekilde yapılmadığını savunuyor. Bu durum, ilk çeyrek rakamlarındaki yükselişin gerçeği yansıtmayabileceğini gösteriyor. İstihdam maliyet endeksi ve ekonomik verimlilik rakamlarındaki işgücü maliyeti verileri de benzer bir etki altında.

Morgan Stanley, Aralık 2024 PCE verilerinde üç aylık enflasyonun %1,81’e ve altı aylık enflasyonun %1,96’ya düşmesini bekliyor. Bu durum, tahvil faizlerinde ciddi bir düşüş beklentisini beraberinde getiriyor. Stratejistler, yatırımcılara “Tahvil alın” tavsiyesinde bulunuyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Küresel Borsaların Durumu ve Artık Mevsimsellik Etkisi
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

HepFinans - Düşük kredi, Uygun banka! ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşünceleriniz bizim için önemli, lütfen yorum yapın.x