Emekliye Faizsiz Kredi Veren Bankalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilere faizsiz kredi veren bankalar; katılım bankalarıdır. Bu bankaların halka arzı gerçekleştiğinden, faizsiz emeklilik kredisinin önü açılmıştır. Bunun dışındaki bankalar ise faizleri düşük tutarak emekli kredisi adı altında bir kredi çeşidi ile avantajlı kredi vermektedir. Düşük faizli krediye sahip bankalar, bu faiz oranlarına ek, ücretsiz havale, EFT, dosya masrafsız hesap gibi farklı avantajlar sunarak müşteri çekme çabasındadır. Faizsiz kredi veren bankalar da bazı kredi türlerinde aynı politika ile hareket ederek, ek promosyonlar sunmaktadır.

Ziraat Katılım Bankası Emeklilere Faizsiz Kredi

Ziraat Katılım Bankası faizsiz emekli kredisi, Ziraat Emeklinin Artısı kampanyası kapsamında sunulmaktadır. Bu kampanyada 20.000 TL’ye kadar emekli ihtiyaç kredisi çekilebilmekte iken; konut kredisinde 100.000 TL’ye kadar limit koyulmuştur. Faizsiz olarak çekilen bu krediler, bankanın çıkarını gözetme amacıyla promosyon usulü ile çalışmaktadır. Yani banka, her ne kadar faiz talebinde bulunmasa da, çekilen krediden belli bir miktarı kendine, promosyon adıyla  alır. Emeklinin Artısı kampanyası kapsamında verilen kredi, hem konut, hem taşıt, hem ihtiyaç adı altında verilebilir. Emekliler için verilen bu kredi, 36 aylık geri ödeme planına sahiptir. Çekilen kredinin %0,5’i oranında tahsis ücreti talep edilir. Bu krediyi alabilmenin şartı emekli maaşını en az 3 yıl süre ile Ziraat Bankası’ndan almak ve kredi puanının yeterli seviyede olmasıdır.

Fibabanka Emeklilere Faizsiz Kredi

Emeklilere kredi veren Fibabanka, 3.000 TL limitli faizsiz kredi imkanı sunmaktadır. Bu krediyi kullanabilmek için bankanın belirlediği dönemlerde başvuru yapmak ve banka kampanyalarını güncel bir şekilde takip etmek gereklidir. Banka, müşterilerine 3.000 TL faizsiz kredi için 18 ay vade imkanı sunmaktadır.12 ay ve 18 ay vade imkanlarıyla verilen kredilerde, belli bir miktar işlem ücreti ve sigorta bedeli kesintisi uygulanacaktır. Bu  hesap göz önünde bulundurulduğunda 3.000 TL faizsiz emekli kredisi 12 ay geri ödemelerle ayda 345 TL olarak ödenecektir. Fibabanka’dan emeklilik kredisi almak için emekli maaşının en az 3 yıl süre ile Fibabanka’dan alınmış olması gerekmektedir.

 

Denizbank’tan Emekliler İçin Faizsiz Kredi

Faizsiz emeklilik kredisi veren Denizbank, 1.000 TL’ye kadar masrafsız, faizsiz kredi vermektedir. 1.000 TL’ye kadar acil nakit ihtiyacını karşılayan bu kredide, sadece 1.000 TL geri ödenir, herhangi bir masraf alınmaz. Birinden borç almakla hemen hemen aynı olan bu krediyi almanın şartları iki adet fatura için otomatik ödemde talimatı vermek ve bu faturaların ödemelerini herhangi bir şekilde aksatmadan yapmaktır. Bunun yanında kişilerin emeklilik maaşını da Denizbank’tan almaları gereklidir. 1 defalığına sağlanan bu imkan, 12 ay taksitle sağlanan bir destektir. Buna göre 12 aylık taksitle 1.000 TL almış bir emekli, ayda yalnızca 83 TL ödeyecektir.

Bunun yanında Denizbank, düşük faizlerle emekliye maaşının 10 katı kadar kredi de vermektedir. 10 maaş kadar verilen emekli kredisinin faiz oranı %1,5’in üzerine çıkmamaktadır. Bu sayede alınan tutar ile ödenecek tutar arasındaki farkın oldukça az olduğu söylenebilir.

PTT’den Emekliye Faizsiz Kredi

PTT’den faizsiz emeklilik kredisi alma işlemi dolaylı olarak yapılmaktadır. Bu doğrultuda PTT, maaşını şubelerden ya da Pttmatiklerden alan emekliler için anlaşmalı olduğu bankalarla ortak hareket etmektedir. PTT’nin anlaşmalı olduğu bankalardan birisi Aktifbank’tır. Maaşını PTT’den çeken emekliler, Aktifbank’tan emeklilik kredisi alabilmektedir. Bulunan bu maaş şartı sayesinde herhangi bir ipoteğe ya da kefile ihtiyaç duyulmadan kredi çekilebilmesini sağlamaktır. Bu şartı sağlama koşuluyla Aktifbank, emeklilere 40.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunmaktadır. Başvurular Aktifbank şubelerinde kabul edilmektedir. Banka şubesine gidilerek doldurulacak kredi formu sayesinde Aktifbank’tan kredi alınabilmektedir.

Şekerbank’tan Emeklilere Kredi

Şekerbank emeklilik kredisi kapsamında PTT’nin anlaşmasının bulunduğu bir diğer banka da Şekerbank’tır. Şekerbank, maaşını PTT’den alan emeklilere 36 ay  vade ile, maksimum 36.000 TL kredi çekme imkanı sunmaktadır. Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi ile yapılan başvurular, onay alınması halinde anında hesaba yatırılmaktadır. Bunun için şubelere gidilmesi zorunludur. İnternet bankacılığı ya da sms bankacılığı bu bankadan kredi almak isteyenler tarafından kullanılamamaktadır. Gerekli belge bulunmamakta, başvurular yalnızca kimlik belgesi ile yapılmaktadır.

Vakıfbank Emeklilik Kredisi

Vakıfbank’tan emeklilik kredisi almak için maaşın PTT’den alınması gereklidir. Bu kapsamda PTT anlaşması kapsamında bulunan bir diğer banka da Vakıfbank’tır. Vakıfbank, emeklilere maksimum 20.000 TL kredi vermektedir. Kredi vadesi 36 ay olarak belirlenen Vakıfbank, 80 yaşını aşmış emeklilere kredi vermemekle birlikte, kredi vadesini yaşa göre düzenlemektedir. Örneğin 78 yaşındaki bir emekli, en fazla 2 yıl vade ile kredi çekebilmektedir. Kredi başvuruları Vakıfbank şubelerine yapılmaktadır.

KuveytTürk EFT Saatleri

Kuveyttürk’ten Faizsiz Emeklilik Kredisi

Emeklilere Kuvettürk faizsiz kredisi kapsamında kar oranı ile çalışmaktadır. Katılım bankaları prensibi gereği banka, belirli bir mal veya hizmet karşılığı faizsiz kredi sunar. Yani kredinin hangi şekilde, ne iş için, nerede ve hangi ticaretle kullanılacağı belgelenmek zorundadır. Bu kapsamda emeklilerin de çekecekleri kredinin sebebini belgelemeleri gereklidir.

Banka,, mal veya hizmetin kayıtlarını tutabilmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için kart sistemi ile çalışmaktadır. Müşteri kredi talebinde bulunduğunda banka, müşteri adına bir kart düzenler. Kredi onayının ardından düzenlenen bu kart, çekilmek istenen kredi limitini içermektedir. Bu bağlamda banka, müşterilerine nakit parayı kredi kartı şeklinde sunmaktadır, denebilir. 6 aydan 46 aya kadar alınmak istenen mal veya hizmette taksitlendirmeyi sağlayabilen bu kart kapsamında, kredi masrafları kartın limitinden düşülmektedir. Bu karta sahip olmak için de emekli maaşını Kuveyttürk Bankası’ndan almak gereklidir.

Halk Bankası’ndan Emeklilere Kredi

Halkbank emeklilik kredisi kapsamında emeklilere 50.000 TL’ye kadar kredi çekme imkanı verilmektedir. 50.000 TL için verilen vade imkanı ise 36 aydır. İnternet bankacılığı ile ya da sms bankacılığından başvurusu yapılabilen bu kampanya için emekli maaşının Halk Bankası’ndan alınması gereklidir. İstenen kredi miktarının ve T.C. Kimlik Numarasının yazılarak 3442’ye yollanması ile kredi durumu öğrenileceği gibi şubeler ve internet bankacılığı da kullanılabilmektedir.

Türkiye İş Bankası’ndan Emeklilere Kredi

Türkiye İş Bankası faizsiz emeklilik kredisi kapsamında emeklilere 5.000 TL ile 50.000 TL arasında kredi imkanı sunulmaktadır. Verilen vade imkanı ise standart olmak üzere 48 aydır. Kredi başvurularını internetten, sms bankacılığından, Atm’lerden ve şubelerden yapabilecek olan emekliler, 50.000 TL için 250 TL dosya masrafı demekle yükümlüdür. Maaşını  bu bankadan emekli müşteriler, ücretsiz havale ve EFT gibi imkanlardan da yararlanabilmektedir. Bunun dışında emekli maaşını buradan alan müşterilerin herhangi bir kefil, evrak veya belge istenmemektedir.

Tüm Bankalar İçin Geçerli Emekli Kredisi Şartları

Emeklilik kredisi başvuru şartları konusunda, şartların çoğunda bankalar hemfikirdir. Tüm bankalara emeklilik kredisi konusunda başvurular yapılırken dikkat edilmesi gereken unsurlar şöyle sıralanabilir:

  • Emeklilik kredisi başvurunda bulunacak kişinin herhangi bir banka borcu bulunmamalıdır.
  • Emeklilik kredisi için başvuracak kişinin talep ettiği miktarın aylık kesintisi hesaplandığında, maaşın %70’ini aşmamalıdır.

Emeklilik kredisi talebinde bulunacak kişinin yaşının 75’i geçmemiş olması gereklidir. Bazı bankalar uygun taksit imkanlarının sağlanması durumunda 78 yaşa kadar emeklilik kredisi verebilmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Emekliye Faizsiz Kredi Veren Bankalar
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

HepFinans - Düşük kredi, Uygun banka! ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşünceleriniz bizim için önemli, lütfen yorum yapın.x